1. Κεντρική Σελίδα
  2. Εκδρομές
  3. Εκδηλώσεις
  4. Από τα μέλη
  5. Ο Σύλλογος
  6. Από τις εκδρομές

ΕΚΔΡΟΜΕΣ


2019


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου

Αναχώρηση στις 8.30 για Ναύπλιο με ενδιάμεση στάση. Επίσκεψη στο Παλαμήδι και στη συνέχεια πεζοπορία από το Ναύπλιο προς τον Καραθώνα (ώρες πορείας περίπου 2). Όσοι δεν περπατήσουν θα παραμείνουν στο Ναύπλιο.

ΒΙΛΛΙΑ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Αναχώρηση 8.30 για Βίλια. Η ορειβατική ομάδα θα αρχίσει την πορεία από τη βρύση «Τσία» για καταφύγιο Κιθαιρώνα και κορυφή (πορεία 4 ωρών). Επιστροφή από τον ίδιο δρόμο. Όσοι δεν επιθυμούν τη μεγάλη διαδρομή θα μεταβούν με το πούλμαν στο καταφύγιο όπου θα κοπεί η πίτα του βουνού. Από εκεί όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν μέχρι τα Βίλλια. Μετά την επιστροφή της ορειβατικής ομάδας αναχώρηση για Αθήνα.

ΔΕΛΦΟΙ - ΧΡΙΣΣΟ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

Αναχώρηση στις 8.00 για Δελφούς από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για το Χρισσό. Όσοι δεν περπατήσουν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο και με το πούλμαν να μεταβούν στο Χρυσό. Μετά την επιστροφή της πεζοπορικής ομάδας αναχώρηση για Αθήνα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 

ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σάββατο 9 - Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Σάββατο: Αναχώρηση στις 8.00 για Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στο Θέρμο και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Απόγευμα ελεύθερο.
Κυριακή: Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο εκκίνηση στις 10 για το χωριό Αγία Σοφία. Πεζοπορία στους διπλούς καταρράκτες του χείμαρρου Μοκιστιάνο διάρκειας περίπου 4 ωρών. Γεύμα σε παραλίμνιο εστιατόριο και επιστροφή.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου

Στην αίθουσα του Αττικού Ομίλου και ώρα 19.00: "Αφιέρωμα στα παλιά καφενεία" από τον Σύλλογο "Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής".


ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Αναχώρηση στις 8.30 για το Ψάρι Κορινθίας. Θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στο βουνό Ψάρι με θέα στη λίμνη της Στυμφαλίας και επιστροφή από την ίδια διαδρομή (ώρες πορείας: 3.30 - BΔ: 1). Όσοι δεν πεζοπορήσουν θα παραμείνουν στο Ψάρι.


ΜΑΡΤΙΟΣ

 

ΚΑΡΥΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου

Αναχώρηση στις 8.30 για Καρυές Αργολίδας με ενδιάμεση στάση. Πεζοπορία μέχρι το ξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Οι λοιποί εκδρομείς θα παραμείνουν στις Καρυές για φαγητό και περιπάτους στη γύρω περιοχή. Ώρες πορείας 3.30, ΒΔ: 1.


ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΚΟΖΑΝΗ

Σάββατο 9 – Δευτέρα 11 Μαρτίου (τριήμερο Καθαρής Δευτέρας)

Σάββατο: Αναχώρηση στις 8.00 για Βελβεντό Κοζάνης με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ. Αναχώρηση στις 18.00 για Κοζάνη προκειμένου να παρακολουθήσουμε χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία. Στις 22.00 θα παρακολουθήσουμε το έθιμο του Φανού κοντά στην Νομαρχία και στη συνέχεια θα διασκεδάσουμε σε κέντρο της Κοζάνης.
Κυριακή: Αναχώρηση στις 10.00 για Κοζάνη προκειμένου να επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο και τον μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου με το περίφημο τέμπλο. Στις 16.00 παρέλαση καρναβαλιστών. Στις 18.00 αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν θα αναχωρήσουν πάλι στις 22.00 για Κοζάνη για να παρακολουθήσουν το έθιμο των Φανών. Επιστροφή στο Βελβεντό.
Δευτέρα: Αναχώρηση στις 9.00 για τη Σιάτιστα και στη συνέχεια στο χωριό Μελίσσια για τη γιορτή της φασολάδας.


ΚΑΜΠΙΑ - ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ

Κυριακή 17 Μαρτίου

Αναχώρηση στις 8.30 για Στενή Ευβοίας. Στάση για καφέ. Μετάβαση στα Καμπιά από όπου η πεζοπορία προς Ξεροβούνι. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Ώρες πορείας 3 - ΒΔ: 1.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δευτέρα 18 Μαρτίου

Στην αίθουσα του Αττικού Ομίλου και ώρα 19.00 βιντεο-προβολή του Τρύφωνα Αναγνωστόπουλου με θέμα «Στιγμιότυπα από τις τελευταίες μας εκδρομές».


ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ (ΚΟΥΚΟΥΡΑ) ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Κυριακή 24 Μαρτίου

Αναχώρηση 8.30 για Αγ. Άννα (Κούκουρα) με ενδιάμεση στάση. Πορεία προς τον Ελικώνα και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι. Ώρες πορείας 3. Όσοι δεν πεζοπορήσουν μπορούν να κάνουν μικρές διαδρομές στην περιοχή.


ΒΛΑΧΟΚΕΡΑΣΙΑ - ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Κυριακή 31 Μαρτίου

Αναχώρηση στις 8:00 για Τρίπολη – Βλαχοκερασιά – Κολλίνες. Η πεζοπορική ομάδα θα πραγματοποιήσει πορεία 12 χλμ μέσα στο δάσος της Σκιρίτιδας. Οι λοιποί εκδρομείς θα κάνουν μικρές διαδρομές στην περιοχή.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΗΡΑΙΟ

Κυριακή 7 Απριλίου

Αναχώρηση στις 8.30 για Λουτράκι. Στάση για καφέ. Μετάβαση στη Λίμνη Βουλιαγμένης και στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Από εκεί πεζοπορία μέχρι τη Λίμνη Βουλιαγμένης, φαγητό και το απόγευμα επιστροφή.


ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΔΥΜΩΝ - ΜΟΝΗ ΑΥΓΟΥ - ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Κυριακή 14 Απριλίου

Αναχώρηση στις 8.00 για τα Δίδυμα. Άφιξη στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας με κατεύθυνση τη Μονή του Αγ. Δημητρίου. Διάρκεια 3,5 ώρες. Στη συνέχεια θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στο σπήλαιο Φράγχθι με πεζοπορία μισής ώρας. Επιστροφή.


ΝΑΞΟΣ

Πέμπτη 25 έως Δευτέρα 29 Απριλίου

Μ. Πέμπτη: Αναχώρηση στις 7.25 από το λιμάνι του Πειραιά με το FERY BLUE STAR DELOS για Νάξο. Άφιξη στις 12.40. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΚΟΡΩΝΙΣ. Το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη` λειτουργία από τον μητροπολιτικό ναό Παροναξίας Ναξου.
Μ. Παρασκευή: Παρακολούθηση της Λειτουργίας της Αποκαθήλωσης στο μητροπολιτικό ναό. Εξερεύνηση της Χώρας: αρχαιολογικό μουσείο, ενετικό κάστρο, γκρόττα (σπηλιά) και το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.
Μ. Σάββατο: Πρωινό ελεύθερο για επισκέψεις σε μουσεία ή περιπάτους σε μικρές διαδρομές. Το βράδυ ανάσταση στο μητροπολιτικό ναό. Μετά την ανάσταση δείπνο στο κέντρο IRINIS.
Κυριακή του Πάσχα: Αναχώρηση στις 9.30 για επίσκεψη των χωριών Δαμαλάς, Χαλκί, Φιλώτι και Ποταμιά όπου και θα γευματίσουμε. Το απόγευμα ελεύθερο.
Δευτέρα του Πάσχα: Αναχώρηση στις 9.30 για το Σαγκρί και στη συνέχεια για την Απείρανθο όπου θα γευματίσουμε. Αναχώρηση για το λιμάνι απ’ όπου ο απόπλους στις 18.00. Επιστροφή στον Πειραιά στις 23.45.


ΜΑΪΟΣ

 

ΛΟΥΣΙΟΣ - ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

Κυριακή 12 Μαΐου

Αναχώρηση στις 7.30 για Δημητσάνα από όπου θα κατηφορίσουμε παράλληλα με τον ποταμό Λούσιο έως τη Μονή Φιλοσόφου και τη Μονή Προδρόμου (ώρες πορείας περίπου 4, Β.Δ.: 1). Όσοι δεν πεζοπορήσουν θα μεταβούν με το αυτοκίνητο στο χωριό Ελληνικό ή στη Στεμνίτσα. Με την άφιξη των οδοιπόρων επιστροφή.


ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΑΛΗΣ - ΛΟΥΤΣΑ

Κυριακή 19 Μαΐου

Αναχώρηση στις 08:00 για Ψαχνά – Αγ. Αθανάσιο, απ’ όπου αρχίζει το φαράγγι της Αγάλης. Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν θα μεταβούν στη Λούτσα για περιπάτους στην περιοχή. Η πορεία στο φαράγγι είναι βατή, μπορεί κανείς να περπατήσει όσο θέλει και να επιστρέψει από το ίδιο μονοπάτι στο γήπεδο του Αγ. Αθανασίου απ’ όπου θα τους παραλάβει το πούλμαν. Μετάβαση στη Λούτσα, συνάντηση με τους υπόλοιπους εκδρομείς και επιστροφή.


ΙΟΥΝΙΟΣ

 

ΖΑΡΟΥΧΛΑ

Σάββατο 1 Ιουνίου

Αναχώρηση στις 8.00 για τη Ζαρούχλα. Οι πεζοπόροι θα πραγματοποιήσουν κυκλική πορεία προς τη βρύση της Γκόλφως (διάρκεια πορείας 4 ώρες). Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν αυτή την πορεία μπορούν να κάνουν μικρές διαδρομές στη Ζαρούχλα. Το απόγευμα επιστροφή.


ΜΕΘΩΝΗ - ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ - ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ - ΚΟΡΩΝΗ

Σάββατο 15 έως Δευτέρα 17 Ιουνίου

Σάββατο: Αναχώρηση στις 8.00 για Πολυλίμνιο, ένα μικρό καταπράσινο παράδεισο με λιμνούλες και καταρράκτες σε διάφορα επίπεδα. Επόμενη στάση στην Πύλο για φαγητό. Άφιξη στη Μεθώνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞ. Το απόγευμα ελεύθερο.
Κυριακή: Αναχώρηση με το καραβάκι για τη Σαπιέντζα, το νησί με σχήμα καρδιάς και το ονομαστό δάσος από κουμαριές. Περιήγηση του νησιού και μπάνιο για όσους επιθυμούν. Επιστροφή στη Μεθώνη, φαγητό και το απόγευμα επίσκεψη στο κάστρο της πόλης.
Δευτέρα: Αναχώρηση για την Κορώνη με ενδιάμεση στάση στη Φοινικούντα. Επίσκεψη στο κάστρο της Κορώνης. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.


ΠΕΤΡΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κυριακή 30 Ιουνίου

Αναχώρηση στις 8.00 για Χαλκίδα, Πετριές Εύβοιας. Μπάνιο και βόλτες στην περιοχή.Γνωρίζουμε στους φίλους εκδρομείς ότι βάσει της Υ.Α 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α/17-6-99) όλοι οι εκδρομικοί σύλλογοι υποχρεούνται να διοργανώνουν εξορμήσεις μόνο για τα μέλη τους.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξορμήσεις του Συλλόγου, να εγγράφονται μέλη.
(ΣΗΜ: ετήσια συνδρομή μέλους: 10,00 €).

  Επιστροφή στην κεντρική σελίδα